Μια μέρα στην Αθήνα

  Μια περιήγηση που σας δίνει την δυνατότητα να μάθετε την ιστορία της αρχαίας πόλης , αλλά και να ζήσετε στον ρυθμό της σύγχρονης Αθήνας .

  Ο προσωπικός σας οδηγός θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας , την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης .

  Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης , στην κορυφή του οποίου στέκεται επιβλητικά ο Παρθενώνας, χτισμένος τον 5ο αιώνα π.χ. , γνωστός ως ο χρυσός αιώνας του Περικλή . Οι αρχιτέκτονες του ναού ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης . Στο κέντρο του ναού υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς , κατασκευασμένο από τον γλύπτη Φειδία.

  Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης , αναγνωρισμένο διεθνώς ανάμεσα στα τρία καλύτερα μουσεία του κόσμου . Περιλαμβάνει εκθέματα από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και της γύρω περιοχής .

  Στο καφέ του μουσείου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα την Ακρόπολη.

  Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Ολύμπιον (στήλες του Ολυμπίου Διός ).

  Το κεντρικό κτίσμα χτίστηκε από τον Πεισίστρατο ,το 515 π.χ. ,και ολοκληρώθηκε από τον Αδριανό. Στον ίδιο χώρο υπάρχει η Πύλη του Αδριανού που χτίστηκε από τους Αθηναίους ,ως δώρο ευγνωμοσύνης στον βασιλιά Αδριανό. Αργότερα ενσωματώθηκε στον τουρκικό οχυρωματικό περίβολο, γνωστό ως το < Τείχος του Χασεκί >.

  Η επόμενή μας στάση , το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο . Χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.χ. από τον Λυκούργο και ήταν παραλληλόγραμμο . Οι πρώτοι αγώνες που έγιναν στο στάδιο ήταν στη γιορτή των Μεγάλων Παναθηναίων ( 330 -329 π.χ. ) . Το 139 -144 μ.χ. ο ρήτορας Ηρώδης έδωσε στο στάδιο το σχήμα που έχει μέχρι σήμερα , το πέταλο και το έντυσε με κατάλευκο πεντελικό μάρμαρο . Απαριθμεί περίπου 68.000 θέσεις. Οι πρώτοι , σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στο Στάδιο το 1896 και σε αυτούς ακούστηκε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός Ύμνος.

  Η βόλτα μας θα συνεχιστεί στο Ζάππειο , το πρώτο μέγαρο που χτίστηκε το 1888 από τον Κωνσταντίνο Ζάππα , για να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Επιτροπή .

  Θα περάσουμε μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων , που εδρεύει στα παλαιά ανάκτορα , και θα παρακολουθήσουμε την αλλαγή της φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί γίνεται η επίσημη αλλαγή , με όλο το άγημα των Ευζώνων.

  Η φορεσιά τους έχει συμβολικό χαρακτήρα.

  Η μαύρη φούντα στο φέσι συμβολίζει τα δάκρια του Χριστού.

  Το κόκκινο φέσι έχει το χρώμα του Άρη, του θεού του πολέμου.

  Το λευκό πουκάμισο συμβολίζει το φως του Ήλιου, του Απόλλωνα.

  Το μαύρο γιλέκο είναι το φως που κρύφτηκε από την τουρκική σκλαβιά.

  Τα κεντημένα φύλλα δείχνουν τη δόξα των Ελλήνων.

  Η άσπρη φουστανέλα έχει 400 πιέτες, όσα τα χρόνια της σκλαβιάς.

  Τα τσαρούχια έκρυβαν μια σιδερένια μύτη κάτω από την φούντα και ζυγίζουν περίπου 3κιλά το καθένα.

  Έπειτα θα σκαρφαλώσουμε στο βράχο του Λυκαβηττού με το σχοινοκίνητο τελεφερίκ που βρίσκετε εξολοκλήρου μέσα στον βράχο . Ο μύθος λέει ότι η θεά Αθηνά μετέφερε αυτόν τον βράχο για το χτίσιμο της Ακρόπολης ,όμως στο δρόμο ένα κοράκι της είπε κάποια άσχημα νέα και τότε ο βράχος της έπεσε από τα χέρια στη θέση που βρίσκετε σήμερα . στην κορυφή του λόφου , σε ύψος 277 μέτρων , βρίσκετε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου . Η πανοραμική θέα της Αθήνας θα σας αφήσει άφωνους . Η βόλτα μας μπορεί να τελειώσει με φαγητό στην κορυφή του Λυκαβηττού , στο εστιατόριο Ορίζοντες .

  Η γνωριμία με την πόλη της Αθήνας έφτασε στο τέλος της και ο προσωπικός σας οδηγός θα σας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας .

  ( Προαιρετικά θα μπορούσε να ακολουθήσει μια βόλτα στον Πειραιά . )

  Όροι και προϋποθέσεις

  1. Η τιμή αφορά 1 έως 4 άτομα. Η τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
  2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούςχώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
  3. Οι οδηγοί δεν μπορούν να σας ξεναγήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί.
  4. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξεναγών και μπορούμε να σας κλείσουμε έναν, εάν το χρειάζεστε.
  5. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό , να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
  6. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
  7. Οι εκδρομές εκτός Αθηνών , ξεκινούν μεταξύ 08.30 – 09.00 το πρωί.
  Κράτηση