Ο ομφαλός της γης (Δελφοί , Αράχοβα , Μονή Οσίου Λουκά)

  Ένα ταξίδι στο < κέντρο της Γης >.
  Ο προσωπικός σας οδηγός θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας , την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης .

  Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ αρχικά υπήρχε ιερό αφιερωμένο στη γυναικεία θεότητα της Γης, και φύλακάς του ήταν ο φοβερός δράκοντας Πύθων. Ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα και το δικό του ιερό ιδρύθηκε . Το δελφικό μαντείο παρουσίαζε μεγάλη ακμή. Οι χρησμοί του, που θεωρούνταν οι πιο αξιόπιστοι, εκφράζονταν από την Πυθία, ιέρεια του μαντείου, και ερμηνεύονταν από τους ιερείς του Απόλλωνα. Πόλεις, ηγεμόνες και απλοί άνθρωποι έσπευδαν να συμβουλευθούν το θεό και εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους με λαμπρά αναθήματα . Στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών ,θα δούμε τους ναούς του Απόλλωνα και της Αθηνάς , τον Θησαυρό και την Στοά των Αθηναίων , το Αρχαίο θέατρο ,το Γυμνάσιο, το Στάδιο , την Θόλο και την Κασταλία πηγή . Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών .

  Σε μικρή απόσταση βρίσκετε η Αράχωβα , μια μικρή πόλη γνωστή για το χιονοδρομικό της κέντρο , αλλά και για την κατασκευή παραδοσιακών χαλιών .

  Θα καθίσουμε σε ένα από τα ταβερνάκια στις πλαγιές του Παρνασσού και θα γευτούμε την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα .

  Στο δρόμο της επιστροφής θα επισκεφτούμε την Μονή Οσίου Λουκά που βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του Όρους Ελικών . Ο Όσιος Λουκάς είναι το καλύτερα διατηρημένο μοναστηριακό συγκρότημα της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Ελλάδα και χαρακτηρισμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας . Ο Όσιος Λουκάς, ασκήτευσε εκεί στα τελευταία χρόνια της ζωής του, από το 946 έως το 953 μ.χ. , ήταν γνωστός και αγαπητός, όσο ζούσε. Θεράπευε ασθενείς, συμβούλευε τους ανθρώπους σε διαφόρων ειδών προβλήματα και ήταν προικισμένος με την ικανότητα να προφητεύει το μέλλον .

  Το ταξίδι μας στο < κέντρο της Γης > έφτασε στο τέλος του και ο προσωπικός σας οδηγός θα σας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας .

  Όροι και προϋποθέσεις

  1. Οι τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
  2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούςχώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
  3. Οι οδηγοί δεν μπορούν να σας ξεναγήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί.
  4. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξεναγών και μπορούμε να σας κλείσουμε έναν, εάν το χρειάζεστε.
  5. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό , να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
  6. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
  Κράτηση