Μια μέρα στην Αθήνα

    Μια περιήγηση που σας δίνει την δυνατότητα να μάθετε την ιστορία της αρχαίας πόλης , αλλά και να ζήσετε στον ρυθμό της σύγχρονης Αθήνας .

    Ο προσωπικός σας ξεναγός θα σας παραλάβει από το προκαθορισμένο σημείο, κοντά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης .

    Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης , στην κορυφή του οποίου στέκεται επιβλητικά ο Παρθενώνας, χτισμένος τον 5ο αιώνα π.χ. , γνωστός ως ο χρυσός αιώνας του Περικλή . Οι αρχιτέκτονες του ναού ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης . Στο κέντρο του ναού υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς , κατασκευασμένο από τον γλύπτη Φειδία.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης, αναγνωρισμένο διεθνώς ανάμεσα στα τρία καλύτερα μουσεία του κόσμου . Περιλαμβάνει εκθέματα από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και της γύρω περιοχής .

    Στο καφέ του μουσείου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα την Ακρόπολη.

    Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Ολύμπιον (στήλες του Ολυμπίου Διός ).

    Το κεντρικό κτίσμα χτίστηκε από τον Πεισίστρατο ,το 515 π.χ. ,και ολοκληρώθηκε από τον Αδριανό. Στον ίδιο χώρο υπάρχει η Πύλη του Αδριανού που χτίστηκε από τους Αθηναίους, ως δώρο ευγνωμοσύνης στον βασιλιά Αδριανό. Αργότερα ενσωματώθηκε στον τουρκικό οχυρωματικό περίβολο, γνωστό ως το < Τείχος του Χασεκί >.

    Η επόμενή μας στάση , το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο . Χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.χ. από τον Λυκούργο και ήταν παραλληλόγραμμο . Οι πρώτοι αγώνες που έγιναν στο στάδιο ήταν στη γιορτή των Μεγάλων Παναθηναίων ( 330 -329 π.χ. ) . Το 139 -144 μ.χ. ο ρήτορας Ηρώδης έδωσε στο στάδιο το σχήμα που έχει μέχρι σήμερα , το πέταλο και το έντυσε με κατάλευκο πεντελικό μάρμαρο . Απαριθμεί περίπου 68.000 θέσεις. Οι πρώτοι, σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στο Στάδιο το 1896 και σε αυτούς ακούστηκε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός Ύμνος.

    Η βόλτα μας θα συνεχιστεί στο Ζάππειο , το πρώτο μέγαρο που χτίστηκε το 1888 από τον Κωνσταντίνο Ζάππα , για να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Επιτροπή .

    Θα περάσουμε μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων , που εδρεύει στα παλαιά ανάκτορα , και θα παρακολουθήσουμε την αλλαγή της φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί γίνεται η επίσημη αλλαγή , με όλο το άγημα των Ευζώνων.

    Η φορεσιά τους έχει συμβολικό χαρακτήρα.

    Η μαύρη φούντα στο φέσι συμβολίζει τα δάκρια του Χριστού.

    Το κόκκινο φέσι έχει το χρώμα του Άρη, του θεού του πολέμου.

    Το λευκό πουκάμισο συμβολίζει το φως του Ήλιου, του Απόλλωνα.

    Το μαύρο γιλέκο είναι το φως που κρύφτηκε από την τουρκική σκλαβιά.

    Τα κεντημένα φύλλα δείχνουν τη δόξα των Ελλήνων.

    Η άσπρη φουστανέλα έχει 400 πιέτες, όσα τα χρόνια της σκλαβιάς.

    Τα τσαρούχια έκρυβαν μια σιδερένια μύτη κάτω από την φούντα και ζυγίζουν περίπου 3κιλά το καθένα.

    Η γνωριμία με την πόλη της Αθήνας έφτασε στο τέλος της και ο προσωπικός σας ξεναγός θα σας αποχαιρετήσει στο κέντρο της Αθήνας .

    Όροι και προϋποθέσεις

    1. Η τιμή αφορά έως 10 άτομα. Η τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
    2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
    3. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό, να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
    4. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
    5. Οι εκδρομές εκτός Αθηνών , ξεκινούν μεταξύ 08.30 – 09.00 το πρωί.
    Κράτηση