Στα ίχνη των αρχαίων Αθηναίων

    Μια περιήγηση που θα σας οδηγήσει στα ίχνη των αρχαίων Αθηναίων, δίνοντας σας πληροφορίες για την ζωή και τον πολιτισμό τους .

    Ο προσωπικός σας ξεναγός θα σας παραλάβει από το προκαθορισμένο σημείο κοντά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης .

    Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης , στην κορυφή του οποίου στέκεται επιβλητικά ο Παρθενώνας, χτισμένος τον 5ο αιώνα π.χ. , γνωστός ως ο χρυσός αιώνας του Περικλή . Οι αρχιτέκτονες του ναού ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης . Στο κέντρο του ναού υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς , κατασκευασμένο από τον γλύπτη Φειδία.

    Κατεβαίνοντας στη Νότια κλίτη του ιερού βράχου θα θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο και ιερό του Διονύσου , που χτίστηκαν από τον Πεισίστρατο τον 6ο αιώνα π.χ. , το Ηρώδειο θέατρο , που χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό το 162 μ.χ. και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Το Ασκληπιείο ,αφιερωμένο στον Ασκληπιό ,τον θεό της Ιατρικής , χτισμένο από τον Τηλέμαχο το 420 π.χ. που λειτουργούσε ως θεραπευτήριο. Θα συνεχίσουμε στη Βόρεια κλίτη , όπου θα δούμε την Κλεψύδρα (φυσική πηγή ) , τα Σπήλαια του Πάνα , του Δία , του Απόλλωνα και το ιερό της Αγλαύρου νύμφης (το μεγαλύτερο σπήλαιο της πόλης ) .

    Στη σκιά της Ακρόπολης υπάρχει η Αρχαία Αγορά , η καρδιά της πόλης , κέντρο πολιτικό , εμπορικό , διοικητικό , κοινωνικό , πολιτιστικό και θρησκευτικό . Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της και θα δούμε το Ναό του Ηφαίστου , το Βουλευτήριο (έδρα της βουλής των 500 ), τον Άρειο Πάγο (ανώτατο δικαστήριο ), τον Θόλο (έδρα των 50 βουλευτών που διοικούσαν κάθε φορά την πόλη για 35 ημέρες ) , την Στοά του Αττάλου όπου εδρεύει το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς.

    Στην περιοχή του Θησείου μπορούμε να κάνουμε μια στάση για καφέ ή φαγητό .

    Μετά θα κατευθυνθούμε προς την Ρωμαϊκή Αγορά που δημιουργήθηκε τον 19ο-11ο αιώνα π.χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα και Αύγουστο .

    Θα συνεχίσουμε την βόλτα μας στην περιοχή του Κεραμικού , όπου υπήρχε άνθιση της αγγειοπλαστικής και της αγγειογραφίας εξ’ αιτίας του αργιλώδους εδάφους στην κύτη του Ηριδανού ποταμού που διέσχιζε την περιοχή, και θα επισκεφτούμε το μουσείο του Κεραμικού .

    Η επόμενή μας στάση θα είναι στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού που χτίστηκε από τον Αδριανό αυτοκράτορα το 132μ.χ. και κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας έγινε η έδρα του κυβερνήτη Βοεβόδα .

    Μπορεί να ακολουθήσει μια περιήγηση στα σοκάκια της Πλάκας , καθώς και στάση για καφέ ή φαγητό .

    Τελευταία μας στάση θα είναι το Ολύμπειον (στήλες του Ολυμπίου Διός ).

    Το κεντρικό κτίσμα χτίστηκε από τον Πεισίστρατο ,το 515 π.χ. ,και ολοκληρώθηκε από τον Αδριανό. Στον ίδιο χώρο υπάρχει η Πύλη του Αδριανού που χτίστηκε από τους Αθηναίους ,ως δώρο ευγνωμοσύνης στον βασιλιά Αδριανό. Αργότερα ενσωματώθηκε στον τουρκικό οχυρωματικό περίβολο , γνωστό ως το < Τείχος του Χασεκί >.

    Η γνωριμία με την πόλη της Αθήνας έφτασε στο τέλος της και ο προσωπικός σας ξεναγός θα σας αποχαιρετήσει στο κέντρο της Αθήνας .

    Όροι και προϋποθέσεις

    1. Η τιμή αφορά έως 10 άτομα. Η τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
    2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
    3. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό , να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
    4. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
    5. Οι εκδρομές εκτός Αθηνών , ξεκινούν μεταξύ 08.30 – 09.00 το πρωί.
    Κράτηση