Στην ένδοξη περιοχή του Μαραθώνα

  Ο προσωπικός σας οδηγός θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας , την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης .

  Η βόλτα μας θα μας οδηγήσει στον Μαραθώνα , μια περιοχή με ένδοξο παρελθόν . Το 490 π.χ. έγινε μάχη μεταξύ Αθηναίων και Περσών . Οι Αθηναίοι με στρατηγό τους τον Μιλτιάδη κατάφεραν να εκδιώξουν τους Πέρσες . Ο μύθος λέει ότι ο θεός Πάνας βοήθησε τους Αθηναίους σπέρνοντας στους Πέρσες τον πανικό .Στο πεδίο της μάχης έπεσαν περίπου 6.400 Πέρσες και μόνο 192 Αθηναίοι.

  Ο “Σορός”, ο μεγάλος τύμβος χώματος κάλυψε τους 192 Αθηναίους που έπεσαν στη νικηφόρα μάχη . Η καύση και ταφή των νεκρών στο πεδίο της μάχης υπήρξε η τιμητική προσφορά της πόλης των Αθηνών στους μαχητές της Ελευθερίας . Θα περιηγηθούμε στο πεδίο της μάχης , θα επισκεφτούμε τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων και θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα.

  Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς την τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα που δημιουργήθηκε το 1931 με σκοπό τη συγκέντρωση του νερού για την ύδρευση της Αθήνας . θα διασχίσουμε το φράγμα της λίμνης ,το μοναδικό στον κόσμο επενδεδυμένο με πεντελικό μάρμαρο και θα κάνουμε μια στάση για καφέ .

  Κοντά στην περιοχή του Μαραθώνα βρίσκετε η αρχαία Αθηναϊκή πόλη της Ραμνούντας . Στην Ραμνούντα υπήρχε λατρευτικός χώρος της θεάς Νέμεσης ( θεά της δικαιοσύνης ) , που ήταν και ο σημαντικότερος λατρευτικός χώρος της θεάς στην αρχαία Ελλάδα. Μεταφορικά λέγοντας «Νέμεσι» εννοούμε τη θεία δίκη.

  Ο μύθος λέει ότι ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κύκνο για να κατακτήσει τη Νέμεσης ,που είχε μεταμορφωθεί σε χήνα . Η Νέμεσης γέννησε ένα αυγό που από μέσα βγήκε η Ωραία Ελένη και οι Διόσκουροι .

  Η βόλτα μας στον ένδοξο Μαραθώνα έφτασε στο τέλος της και ο προσωπικός σας οδηγός θα σας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας .

  Όροι και προϋποθέσεις

  1. Η τιμή αφορά 1 έως 4 άτομα. Η τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
  2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούςχώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
  3. Οι οδηγοί δεν μπορούν να σας ξεναγήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί.
  4. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξεναγών και μπορούμε να σας κλείσουμε έναν, εάν το χρειάζεστε.
  5. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό , να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
  6. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
  7. Οι εκδρομές εκτός Αθηνών , ξεκινούν μεταξύ 08.30 – 09.00 το πρωί.
  Κράτηση