Αρχαία Ολυμπία, η γέννηση του Ολυμπιακού ιδεώδους

    Ένα ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων .

    Ο προσωπικός σας οδηγός θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας , την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης ,. Προορισμός μας η Αρχαία Ολυμπία .

    Η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το έπαθλο των Ολυμπιονικών ήταν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς . Το 393 μ..χ . έγιναν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες . Η ιδέα του Ολυμπισμού αναβίωσε το 1896 με την διοργάνωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα . Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας τελείτε μέχρι και σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία .

    Στο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής θα θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Δία , που ήταν το σημαντικότερο οικοδόμημα της Άλτεως στην Ολυμπία και δέσποζε σε περίοπτη θέση στο κέντρο της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναό της Πελοποννήσου, ο οποίος θεωρείται η τέλεια έκφραση, ο <κανών > της δωρικής ναοδομίας. Στο βάθος του σηκού ήταν τοποθετημένο το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Κατασκευάσθηκε από το Φειδία γύρω στο 430 π..Χ. και είχε ύψος πάνω από 12 μ. Ο θεός παριστανόταν καθισμένος στο θρόνο του, κρατώντας στο αριστερό χέρι σκήπτρο και στο δεξί μία φτερωτή Νίκη. Τα γυμνά μέρη του σώματός του ήταν από ελεφαντόδοντο, ενώ από χρυσό ήταν το ιμάτιό του και ο θρόνος .

    Θα περιηγηθούμε στο Ιερό της Ήρας , στο Βουλευτήριο , στο Πρυτανείο , στο Στάδιο , στο Γυμνάσιο , στην Παλαίστρα, στο Λεωνίδαιο , στο Φιλίππειον , στη Στοά της Ηχούς στους Βωμούς του Δία και της Ήρας στα Λουτρά , στον Ιππόδρομο στο Εργαστήριο του Φειδία και πολλά άλλα μνημεία .

    Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, από τα σημαντικότερα της Ελλάδας , περιλαμβάνει τη μόνιμη έκθεση ευρημάτων από τις ανασκαφές στον ιερό χώρο της Άλτεως, τα οποία χρονολογούνται από τα προϊστορικά έως και τα πρώτα χριστιανικά χρόνια.

    Μετά από μια αναδρομή στην γέννηση των Ολυμπιακών αγώνων θα σταματήσουμε για φαγητό σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής .

    Το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του και ο προσωπικός σας οδηγός θα σας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας .

    Όροι και προϋποθέσεις

    1. Οι τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
    2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούςχώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
    3. Οι οδηγοί δεν μπορούν να σας ξεναγήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί.
    4. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξεναγών και μπορούμε να σας κλείσουμε έναν, εάν το χρειάζεστε.
    5. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό , να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
    6. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
    Κράτηση