Επίδαυρος και μυκηναϊκός πολιτισμός

    ( Αρχαία Κόρινθος , Μυκήνες , Άργος , Τίρυνθα , Ναύπλιο , Επίδαυρος )

    Ένα ταξίδι που θα σας μαγέψει .

    Ο προσωπικός σας οδηγός θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας , την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης .

    Η πρώτη μας στάση είναι ο Ισθμός της Κορίνθου , που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό Κόλπο . Η ιδέα της διώρυγας ήταν του Περίανδρου , το 602 π.χ. Ο Νέρων προσπάθησε το 66 μ..χ. σε σχέδια του Ιουλίου Καίσαρα και ο Καλιγούλας αργότερα , συνέχισε ο Ηρώδης ο Αττικός . Τελικά το έργο ξεκίνησε το 1880 και τελείωσε το 1893. Έχει μήκος 6.346 μέτρα και πλάτος 24.6 μέτρα . Κάθε χρόνο περνάνε από τον Ισθμό περίπου 12.000 πλοία .

    Η Κόρινθος κατοικείται από το 6.500 π.χ. και ήταν η πλουσιότερη πόλη του Αρχαίου κόσμου . Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης , το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Ακρόπολή της .

    Επόμενος μας σταθμός οι Μυκήνες , μια από τις ισχυρότερες πόλης της αρχαιότητας που έγινε το βασίλειο του θρυλικού Αγαμέμνονα . Κατοικείται από τον 7ο αιώνα π.χ. Ιδρυτής της πόλης ήταν ο Περσέας , γιός του Δία και της Δανάης . Στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών θα θαυμάσουμε τον θολωτό τάφο του Ατρέως ( ο πιο εντυπωσιακός από τους 9 που βρέθηκαν στον ταφικό κύκλο Α , γνωστός ως ο τάφος του Αγαμέμνονα ) , τον ταφικό κύκλο Β ( περιέχει 26 τάφους ) ,την Πύλη των Λεόντων , τα Κυκλώπεια τείχη ( χτισμένα από τους Κύκλωπες το 13ο-14ο αιώνα π.χ. ) και την Υπόγεια δεξαμενή ( μοναδική στον κόσμο ).

    Η επόμενή μας στάση είναι το Ναύπλιο . Θα περιηγηθούμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, όπου είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θα Θαυμάσουμε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα 999 σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα ( μπορούμε να ανεβούμε και οδικός ). Στη συνέχεια μπορούμε να σταματήσουμε για φαγητό σε μια από τις ταβέρνες με την υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι με το ομώνυμο ενετικό φρούριο.

    Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα περάσουμε από την ιστορική πόλη της Επιδαύρου , που σύμφωνα με την μυθολογία , γεννήθηκε ο Ασκληπιός , γιος του Απόλλωνα και θεός της ιατρικής . Σύμβολο του Ασκληπιού ήταν ο ιερός όφις .Στην πόλη υπήρχε το Ασκληπιείο θεραπευτήριο , ένα από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητας , διέθετε ξενώνες , γυμναστήριο , στάδιο και το περίφημο για την ακουστική του θέατρο . Το θέατρο χτίστηκε το 340 π.χ. από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο και είχε χωρητικότητα 13.000 θέσεων . Κάθε καλοκαίρι παρουσιάζονται υπέροχες παραστάσεις μέχρι και σήμερα .

    Το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του και ο προσωπικός σας οδηγός θα σας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο ή το κρουαζιερόπλοιό σας .

    Όροι και προϋποθέσεις

    1. Οι τιμές είναι προκαθορισμένες και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι.
    2. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούςχώρους, όπως επίσης φαγητό ή ποτά.
    3. Οι οδηγοί δεν μπορούν να σας ξεναγήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί.
    4. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξεναγών και μπορούμε να σας κλείσουμε έναν, εάν το χρειάζεστε.
    5. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής , μπορούμε να σταματήσουμε, έτσι ώστε να τραβήξετε φωτογραφίες, να πιείτε ένα ποτό ή φαγητό , να ψωνίσετε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
    6. Η σειρά των επισκέψεων, στις περιηγήσεις, μπορεί να αλλάξει βάση των συνθηκών.
    Κράτηση